Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kvällens behållning från TV2 s Temakväll


Försoning


Ordet förlåtelse
stoppar jag i byrålådan


har så ofta försökt och misslyckats med att
förlåta dem som gjort mig så illa
och i sista hand förlåta mig själv för att jag
lät mig bli så illa behandlad .


Lärde mig innebörden av ett nytt ord ikväll
Försoning


Ordet försoning tilltalar mycket mer
slippa ett dramatiskt förlåtande som ändå inte är äkta
men att försonas med det som hänt
utan att ha en förlåtande relation med personen
blott en försonande relation till händelsen
försonas med den  och gå vidare,
passar mig i min sitatuation


Det ska jag ta med mig i mitt vidare liv

 



Fri vers av Nic
Läst 273 gånger
Publicerad 2005-12-18 01:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic