Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vet inte riktigt


hur fan förklarar man
något man inte tror på

som polisens våldsmonopol
när ens treåring frågar

”pappa, varför slår den där gubben
den andra gubben med en pinne?”

jag vet inte gumman
det är så samhället är uppbyggt
att vissa får slåss

”pappa, varför ska jägaren
skjuta haren i den där sången”

några människor dödar djur
för att äta upp dom

”men varför har farfar
mer pengar än dig?
och varför har du
så många ärr på din arm”

jag var sjuk förut och då blir det så
vad ska man säga annars?

”pappa, varför älskar inte mamma dig längre”

jag vägrar att svara
att du kommer förstå
när du blir äldre

det var inte sant
av er som sa det till mig
för tjugosex år sedan

jag vet inte riktigt älskling

jag vet faktiskt inte...















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-20 18:07



Bookmark and Share


  JuniSaga
Starkt att undvika floskler och tomma ord i samtal med barn, ord som lättar för stunden men som i längden bidrar till en känsla av utanförskap, då man förstår att man faktiskt inte förstår.
2011-03-21

  walborg
Inför barns frågor talar man sanning och säger också att man inte vet ... fint samtal mellan far och dotter!
2011-03-20

  Emme VIP
Rakt in i hjärtat som sagt....
2011-03-20

  mishu
Rakt in i hjärtat. "Varför" är helt rätt ord.
2011-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP