Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Odysseus i köpcentret

utanförskap

är när man står utanför
och betraktar sig själv
då vet man

tog jag inte en snyting för det
och en till
sen skrattet
och ett till

innanförskap
finns det
men vem talar om det
är det tryggt innanför i ringen
i orkanens öga helt stilla

som resan mot jordens medelpunkt
den som aldrig blev

vem vill vara där

alltför många

Odysseus
som reste
kom till slut till Big City
även han

och fann sin like, sin musa
i världen kallad utanför





Fri vers av Anders Håkansson
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-26 22:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Håkansson
Anders Håkansson