Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogen

Skogen
är mitt bästa minne,
den blir levande inom mig
av tallens doft och vindens vinande sång.
Om våren, när snön börjat smälta,
hörs en underbar musik i de höga tallkronorna.

Vinden drar fram och bär bud om våren,
det är som en massa stråkar,
dom ilar och viner
utan en gemensam takt
skyndar tonerna genom tallkronorna
framåt, till alla öron som vill höra...
Våren är HÄR!




Fri vers av Gunnel Pöntinen
Läst 391 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-21 22:25



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Du framkallar all den känsla som skogen ger .. hur den bereder sig för våren .. och till slut ropar "våren är här" ... Tack!
2011-06-02

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Ljuvligt gestaltat! Känner, hör, förnimmer skogens sång genom din dikt
2011-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel Pöntinen