Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stockholm Central natten till söndag.


Pilarna Styr

Pilarna pekar, strömmen är jämn
Bland sinnen som bleknar och hamnar i kläm
Minnen för livet görs inte här
En ständig passage är allt som det är

Vi går på som en bitter och grå bataljon
Själen springer och jagar i desperation
Någon som gnistrar av verklighetsflykt
Möts av ängsliga ögon vars kropp skrymtar tryggt

Någon som trotsar pilarnas riktning
Vakter som lotsar någon mot besiktning
Hot eller trygghet beror på ens jag
Det finns alltid vinklar då man anses svag

Hundar som gnyr, hussar som spyr
Pilarna styr, en mänsklig dressyr,
Driften är dyr, en kostsam tortyr
Och missnöjet pyr runt lyckans broschyr

Någon som spelar, toner som helar
Ingen som lyssnar, toner som tystnar
Snäckor i öron som viskar till en
Du följer väl pilarna min vän?




Fri vers av Avsmak
Läst 386 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-22 00:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Avsmak
Avsmak