Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tisdagstankemonolog, döden döden

 

och jag gick längs strandpromenaden

i torrevieja där en annan svensk flicka

dykt ned och slagit huvudet i en sten

 

hon dog

 

många gör det

 

och jag har väntat på olika platser

på att döden ska hinna upp mig

 

ibland

 

för jag är inte tillräckligt drastisk

i min sorg, men den kom aldrig

 

och nästan varje stund vill jag ju

ändå vara kvar och hellre leva

för alltid än att någonsin dö

 

men det finns ett tungsinne som

petar med sitt kvistlika finger

upp ur djupet ibland

 

en gång såg min äldsta son mig då

fördämningarna brast vid en död kropp

som låg finklädd och som nyss varit min morfar

 

nu är sonen tonåring och skriker åt mig

för att jag aldrig gråter

som att det gjorde mig hård

 

och jag gråter tysta tårar nästan varje dag

men inte över slag och fula ord,

eller inte då och där iallafall

 

min mamma brukade gråta för

att få som hon ville

och lilla storasysterflickan jag

blev än mera lydig

 

en bekant säger något till mig om karma

och jag blir arg som en låga

från en sten

 

om verkligen alla de här livets straff är förtjänade

så kan jag lika gärna bli martyr

 

men vilken sak skulle jag dö för

och var är min tro

 




Fri vers av molly crayons
Läst 234 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-22 12:47



Bookmark and Share


  dead_prez
Du skriver underbart
2011-03-30

  Smultris
du är så jävla bra, jag önskar att fler kunde sätta sina ord till poesi, radbryta rätt och inte vara banala... att inte skriva folk på näsan.
att läsa dig är som att läsa en poetiskt vardag, precis så som jag vill att det skall vara ;)
2011-03-23
  > Nästa text
< Föregående

molly crayons
molly crayons