Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..för vissa av oss..


Det finns ingen morgon imorgon

Dagens sista ljus rymmer en sådan lyskraft
kanske är det för att den inte ska få se oss mer på flera timmar
kanske är den rädd för att aldrig mer komma tillbaka
kanske vill ljuset bara lysa upp dagen en sista gång
liksom för att påminna oss
om den kommande mörka natten
att efter ljusa tider följer mörka
men kanske också
att dagen kommer tillbaka
och när morgonljuset strålar mot oss
ska vi komma ihåg hur ljuset såg ut
det första ljuset
som ett första darrande andetag i livet
eller
ett sista




Fri vers av Herr Ångest
Läst 352 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2011-03-22 18:39



Bookmark and Share


  sommarmoln
Åter vackert uttrycksfullt och fina vändningar...
2011-06-22

  sommarmoln
Åter vackert uttrycksfullt och fina vändningar...
2011-06-22

  Karina"Kia"
Kul att du gillade min kommentar ;-)
*TackeliTack*
2011-04-17

  Karina"Kia"
Nattens är dagens mor
Granne med Gud!
Lars Noren..en klassiker..

Välskrivet bra..
Slagen ,slående och det stack ut!
2011-04-14

  Annie b'larsson VIP
Mystisk, mörk o vacker dikt. Kom att tänka på Pär Lagerkvists "Det är vackrast när det skymmer", för att du är inne på det temat.
Det som verkligen får mig att haja till, är rubriken och ingressen. Ruggigt, men det är ju så. Men dikten känns som svart sammet; den är mer vacker än hemsk.
2011-03-24

  M_Franke
Skälvande, berörande, tänkvärt och vackert
2011-03-24

  Gigi
Vacker känsla!
2011-03-24

    J. Herward
Man ska inte ta något för givet.
Dagen kanske inte kommer igen.
Vad vet människan som lever på nåder av en ömtålig ordning av ting. Att vara eller att inte existera.

Djupt, det gillas mycket!
2011-03-23

  Lindsy
Mycket vackert
2011-03-23

  Gisela Nordell
leva nu
i andäktig förundran
2011-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest