Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Observera den inofficiella kategorin "Poesi för små barn och stora" (och förresten borde det finnas illustrationer till den här)


Vi bygger hästar II

Vi leker hästar
min är grön
gräsmattepäls, maskrosögon
jag kallar henne Agölos
det betyder solöga
på mitt språk

---

Vi bygger hästar
med sträva sandfällar
vänliga sandmular
kraftfulla sandhovar
öronen mjukaste sand
och ögonen blanka stenar
de finaste vi hittat

---

Vi drömmer hästar
när månen hänger lågt
gul som ett höstäpple
hoppar de över den
jublande

---

Vi hittar hästar
bakom skogsdungen
de liknar stora stenar
där de mumsar tuvor
och lugnt låter oss sitta upp

---

Vi klappar hästar
de äter socker ur våra händer
och hoppar stiligt över diket
fram och tillbaka
snart är de nästan helt verkliga




Fri vers av Grävling
Läst 614 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-22 19:38



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Jag har nyss funderat varför ingen skriver bra barnböcker längre, gärna en med lite trollspråk...påhittat språk

läser Troll och Människa av Ebbe Schön

Be well,
LPWJ
2011-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling