Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnesfragment


i samma livmoder
låg vi
med två års mellanrum

låg och grubblade
i samma mammas
grumliga fostervatten

så pass inkompetenta
att dom lyckades skaffa 2

tur det
för utan dig
hade jag aldrig klarat mig

minns när vi sålde
postens och systembolagets
kölappar

dom destruktiva sällskapsspelen
där vi med 5-kronor
eller kortlekar
förstörde varandras knogar

och när vi hjälptes åt
att plundra uff-containrar
alltid hittade man något

minns när Hiwa och Carlos
skulle spöa dig i plugget
och jag låtsades vara diplomat
men du fick ändå stryk
och jag skämdes

kommer ihåg 96
när vi hittade 40 gram skunk
i roskilde
efter att just ha blivit rånade
på våra plånböcker

tur i oturen va
shit vad vi rökte

och jag undrar
hur många papper från skolan
vi förfalskade mammas namnteckning på

det värsta var inte slagen
utan väntan på dom

hur många fimpar
vi rökte
från sjukhusets askkoppar

minns deras hot om barnhem
och onyktra upplysande kommentarer
om hur nära jag var en abort

jag var ett vilset barn
som började tjuvröka
och kröka
när jag var 12

minns när vi skrev visdomsord
i nederkanten på tjugolappar

mellan kundvagnssamling
och utdelande av direktreklam
bingolotter

minns när vi plankade in
på beck på cirkus
och skunk anansie

när vi satt och diskuterade
vilken tjej som hade finast bröst
och rumpa
under tågrälsen

minns när jag drack en sjuttis häxa
med essens av skumbananer

låg och spydde hela natten
med farsan skrikande bakom
att jag skulle tänka på bacon

och jag minns hur imponerade
vi var av Matt Sorums trumsolo
på Pariskonserten

jag minns när Kurt dog och Patrik
våra enda vuxna förebilder
tog sina liv
och vi startade vårt första band tillsammans
ebba gröncovers
nirvana
guns n roses

minns fyllorna
i parkeringshuset

och när vi klättrade upp
på centrumtaket
gjorde inbrott i skolan
och i bilar för några ynka hundralappar

och när jag plockade enkronor
ur pissoaren på razastan
som dom något rikare la dit
för att ha nåt att skratta åt
om dom senare var borta

minns när det där nazistgänget
spöade mig vid odenplan
och jag fick ligga på sjukhusakuten i 2 dagar

jag minns inte om alla minnen var med dig

men jag vet att jag skulle ha klarat mig bättre
utan dom flesta

och säkert du med















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-23 21:15



Bookmark and Share


  JuniSaga
Jag rös när jag läste detta, vilken stark skildring av uppväxten och fin kärleksförklaring till din bror! Tack Staffan, tack.
2011-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP