översättning till engelska av den tidigare publicerade Jag är en häst..

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

översättning till engelska av den tidigare publicerade Jag är en häst..




I am a Horse

I am a horse

Ride on me towards the dream      

 

I am a horse

Ride me into the horizon of sea

 

I am a horse

Ride me out for safari 

Amongst Zebras and Camels

In Lionmaneland

 

Plait my tail   

with roses                                                       

and thorne

Saddle me gently

Rise in stirrup up

See what I see

Though from even higher heights 

 

I am a horse

Ride and  break me in

to and out of the mist 

Moisture in horsehair call curles in it                  

                    

 I am a horse

 Now we fly over

 steppe and sands

 wind in mane

 mane in wind

 

He who rides will see

He may smile and feel 

 

 2011-03-24

 Copyright © 2011 EMCA

 

Se på hästen aldrig, likt oxen,
     ser han ut som en filosof;
     men i bottnen på hans ögon
     spelar någonting, som, om 
  det icke kan kallas tankfullhet,
     kanhända är något ännu mer.
 
      
     CJ L Almqvist 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 588 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-25 19:01



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Störtskön.
2012-03-17

    ADI Nehlin
fin, fin..vilka underbara bilder
2011-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)