Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VASEN UTAN BLOMMOR

Fyra veckor till långfredag.
Min koboltblåa vas med guldbårder
står tom på bordet.
Inga blommor.
Endast målade, nätta, stiliserade
ljusa liljor på vasen.

Skulle jag vilja ställa i min vas
en större, pompös krysantemum?
Inte i dag!
Tänk om doftande liljor.
Inte ens dem.
Vita kallor.
Gärna, men det finns inga.
De skulle passa på förväntningen
av den annalkande, stora helgens stämning.
Men det är inte ännu vackra blommors tid.

Till all lycka påskens fröjds och gammans
narcisser står i knopp.
Öppna sköna blommor snart!
Dofta!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-25 18:41



Bookmark and Share


  mare VIP
Dom står på vår tröskel och väntar...fin..
2011-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman