Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT FÖRTROLLAT ÄPPELTRÄD

I min trädgård växer sedan årtiondens tid
ett äppelträd, ett förtrollat äppelträd.
Om våren slår ut i blom alla dess tusende knoppar.
Äppelblommornas lockande doft tilldrager bina
svärma, fräsa och surra i blomsterdoft berusade
efter att ha smakat någon förtrollande honung.

När sommaren obemärkt lutar mot hösten,
dagarna förkortas och kvällarna igen blir mörkare
böjer sig kvistarna, sviktande av
runda, rödkindade äpplens överflöd.

Barnen plockar äpplen från gräsmattan och träden
mumsar saftiga, smakande frukter!
Från stor skörd
får sin del också små grisar, fölen och hästar.

Varje år upprepas samma naturens under.
En ny växtperiod och tillväxt, en förnyelse.
Jag får betrakta på nära håll denna hemlighet
av mitt förtrollade äppelträds förtjänst!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-26 09:00



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Sån är dess natur ... trot eller ej, inte ens förtrollat men underbart under ändå ...
2011-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman