Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FISKAR

Abborren är en taggfenig fisk
därför hamnar den inte alltid
i rovfiskens gap.
Abborren gourmandens delikatess,
den tycker om metmask
och nappar på krok.

Gäddan har vassa tänder
den är en best,
gör attack mot samma art
sväljer bytet med huvudet före.

Flundran är en egendomlig,
tillplattad stackare,
rökt är den en läckerbit.

Braxen är platt
därför klarar den sig kanske
över vintern under isen.

Strömmingen, silverglänsande sidor
finsmakarens råvara
i smak övervinner många andra fiskar.

I Nordens vatten simmar "en orm",
ålen går då och då vilse och nappar på krok,
smörgåsbordets läckerhet!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-26 14:57



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
En trevlig lektion i olika arter fiskar.
2011-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman