Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
september 2010 在公共汽车上 Grohed - Vägeryd - Stensvaden - Aröd


Vindriktning



I

Jag har översikten.
Dag vandrar in i dag,
omöjligt att räkna dess mellanrum.

Och dagarna går som drömmar
- sida vid sida -
blekgula drömmar.
Jag beklagar inte faktum,
det är att leva.


II

Galenskapen. En stunds
flykt från nuet,
som den enda färden med riktning -
färden bort från lövdansen.


III

Vindriktningen förändras.
Endast de som bor på landet borde märka det.
Vi andra går i lövdansen och tror på nuet.
Vem har överblicken?


IV

Jag saknar Nu-stunden.
Att bli älskad till liv,
och finna att vinden äntligen bär.
I rätt riktning.




Fri vers av näver de anima
Läst 342 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-26 16:39



Bookmark and Share


  Lennart Bång
Fint, speciellt slutet!
2011-03-26
  > Nästa text
< Föregående

näver de anima