Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jungfru Marie bebådelsedag


218. Varde Ljus




Vårvinden har lagt sig till vila
och träden står tankfullt stilla
Hur skulle det gå till
att Gud blev människa

Maria fick en omöjlig uppgift
att vara jungfru
och att vara moder

Guds Ande svävade över
universums tomhet
och det var

Guda Ande svävade över Maria
när Jesu jordeliv tändes
Han, vilkens härkomst tillhör
förgångna år
Han, som skall vara stor
intill jordens ände

Maria, Himladrottning
Maria, Ljusbärare
Prisad vare Herrens storhet




Fri vers av Maria T
Läst 217 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-27 16:34



Bookmark and Share


  Roula O
berörande vackert skrivet..
2011-04-04

  Anna*
Trots att hon visste hur föraktad hon skulle bli så sa hon ändå JA - det är stort tycker jag - hon axlade sin omöjliga uppgift och gjorde det med bravur! Fint nedtecknat om händelsen!
2011-04-04

  aol
så berörande
2011-04-02

  walborg
Herren frågade och inväntade Marias svar och Maria svarade ja!
Det är stort för mig.
2011-03-27

  anits VIP
Så vackert och berörande
2011-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T