Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur kommer det sig att du så ofta får mig att bli ledsen?




Om att vara min mor

 

 

Alltså mamma det gör så ont

när du inte kan glädjas med mig

du får den där hinnan över ögonen

och en kylig uppenbarelse

 

Jag kan inte ta på det

men du distanserar dig

du möter inte mig

du kan inte bekräfta

 

Och jag funderar över varför jag inte lär mig

att jag inte bara slutar att dela med mig

för du responderar ändå inte känslomässigt

på det jag försöker säga dig

 

Det gör så ont att inte få känna sig sedd av dig

Att bli behandlad som en konkurrent

Det måste vara svårt för dig att vara en mor

när du inte kan separera mig från dig

 

För det är som att mina framgångar

blir dina misslyckanden

och jag märker att du inte vill ha det så

jag märker att det är svårt för dig

 

Det är så mycket enklare

med min bror

honom har du knutit till dig

och han kan inte se

 

Min far stjäl du från mig

eftersom han tvingas välja

i ett val som är omöjligt att göra

som ingen ska behöva tvingas till

 

Men han väljer oftast dig

för när han väljer mig

ger du honom dåligt samvete

Det kan inte vara lätt för dig att vara en mor

 

till en sådan hopplös dotter som jag

 




Fri vers av Bevingad
Läst 344 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-28 20:05



Bookmark and Share


    användarvänlig
intressant, djupt, seriöst
Applåd:)
2011-05-02

  Burn
Mycket välskriven och välreflekterad text. Du är inne på den viktigaste kontakten och länken som finns i hela livet - och den bråddjupa avgrund som kan formas när den så livsvärdefulla och bekräftande närheten inte fungerar eller bryts.

Vissa meningars storleksförminskning visualiserar verkligen hur ont det måste göra/ha gjort.

Och det gjorde ont att läsa denna text.

Så bra är den.
2011-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Bevingad
Bevingad