Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fingerfärdigt grönt!

Min faster från Narvavägen
sa till min farbror släng kaktusen den är i vägen
han tyckte den var för fin för att kasta
han ställde den i ett mörkt hörn på gården
sen han och fastern till landet de hasta med forden
efter tre månader var de tillbaka i stan
marscherade med packning över gårdsplan
då skrek min faster till vilken växt så blommade grann
vilken dumbom har ställt ut en sån i skuggan
eller är den övergiven då kan jag hugg´an
men sa min fabror den är ju din
det var ju den jag skulle slänga
så när du klagar så är det dig själv du ger en känga
hon går fram och tittar på den och skriker till där är
något vitt, fläckvis, vad kan det vara undrar hon bara
är det fågelskit, nej sa min farbror det är guano ju
dyrbaraste blomgödning, som finns kära du,
så ta med blomman upp nu
för då kommer ju jag att må, som en prins
varför skulle du må, som en prins berätta
jag var ju den, som visste var
man blomman skulle sätta
för att den skulle visa sitt rätta jag
just nu när vi kom hem du och jag idag
det kallas gröna fingrars drag
här ser du en, som har sådana tag....
och dina gröna ögon lyser på mig
var beredd de kan tändas ännu mer
du känner väl att mina gröna fingrar på dig ler...




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-29 19:46



Bookmark and Share


  ULJO
Fin berättelse du delger oss.
2011-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt