Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cicatriz


du bor i mina ärr
du är klådan

som simmar runt i mina tårar
på mina våta
kinder
när jag är tvungen
att gråta

du är yrseln
i mitt kranium

som dämpas med valium

när du simmar runt
på mina kinder
som i ett akvarium

du bor i mina ärr
och påminner mig om

tider som flytt
dom gånger såren
varit så djupa
så att doktorn har fått sytt

du har simmat runt
i det orangea när
jag har spytt

legat och gnytt
i snödrivor
i halvljumma vårjackor

du har bleknat
när åren gått

och jag stått
allena
mitt hår har blivit grått

har förkunnat lögner
som sanningar

försvarat mina handlingar
med en axelryckning

det var inte mitt fel
hade fjärilar i min mage
men kroppen simmade ryggsim

och jag tycker faktiskt
att böterna
borde gå på
högkostnadskortet

för det var inte jag
som var där
det var min diagnos

jag sjöng en bit bort
i en talltopp
som en koltrast

det där var en skrattmås
eller en vildvittra
som kvittra

mina stämband stod inte emot
ungefär som när man har hicka

jag hade fått lite för mycket
att dricka

och jag behöver någon
att hata

och din nya snubbe
uppfyllde varenda kriterium

han personifierade satan
allt det onda i mitt universum

jag kan inte säga
att jag ångrar ett smack

för det var inte jag som var där
det var inte jag som blev lack

det var klådan
i mina handleder
inte
på mitt samvete

dom 7 ölen
i min lever

samtliga rynkor
i mitt anlete

som jag försöker klia bort
med stålull

och hur som helst
så var det med mina mått
mätt
inte så jävla farligt

har också blivit knivhotad
av en galning

utan att anmäla skiten
för polisen

för ibland får man faktiskt
skylla sig själv
vete
fan om det här var
ett sånt tillfälle

men han var på fel ställe
helvete

när han sov i min säng
som jag betalat
med arbetade lördagar

jag försvarar
inte mitt beteende
jag förklarar
alltihop med ett leende

för om du någonsin
varit med om mitt elände
skulle du ha förstått

och när du simmar runt
i saltvattnet
i mina ärr

kanske du nån gång förstår
att jag tyckte det var fel
att ha en affär

i min ögonvrå
i mina skärsår

och gömma kondomerna
i min blå
byrå

så jävla lågt

du bor i mina ärr
du är klådan

som simmar runt



i mina tårar














Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-29 21:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP