Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ny aktuell text skriven för länge sedan När man byter ett liv mot ett annat..


Övergångar

'Sista dagen på förra livet'
som en påannons för sista dansen
när lördag somnat i söndags famn
vad som är sagt och vad som är gjort
kan inte tas tillbaka
inte ogöras
filmen kan inte backas
och ett säkert facit saknas
inte ens säkert att det behövs

Man hoppas att man vågar tro
att man gjort allt man kunde
fast kanske medveten om
att man inte gjort allt man ville få gjort
mellan önskan och verklighet
ligger oceaner av vacklande självförtroende
för länge uppskjutna handlingar
bristande tilltro till resultatens bärighet

Men visst känns det bra att passera
vägbommar. milstolpar, vändpunkter
från de välkända upptrampningarna
till spårlöst välkomnande vildmark
där man får rita in sina egna höjdkurver
allt efter man finner höjdpunkterna
utforska de dolda dolska dalarna

Så inte är sista dagen bara tung
bara å ena sidan
men å andra..

..blir det säkert ny morgon
bara det är säkert
hur den blir får ingen veta
som inte går den
ett försiktigt men modigt
steg i taget.
'




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 1061 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-31 09:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer