Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många av oss har vandrat i den riktiga vildmarken. Men har du någonsin fattat att en vildmark även kan vara närvarande i ditt eget liv. Då kan du ha en stor hjälp av dina strövtåg och söka tröst i dina upplevelser.


I VILDMARKER

Vildmarken i mina tankar

I vildmark,
där råder det frid,
där vilar min själ,
där växer barrskogen och doftar kådan,
där laddar jag ny livskraft, energi
där i gran- och lövkärr rentvår sig mitt sinne
där möter jag blånande fjäll och berg
där ändlösa skogar möter himlaranden och himlavalvet

Vildmarken i mina minnen

I vildmark
örnar svingar sig lugna och sorglösa på himlen,
ugglor hoar, lavskrikan snackar med mig
Aslak åker släde på nattlig himmel
norrsken flammar, smörbollar blommar
en sorlande fjällbäck springer fram från ingenstans
vatten från en kristallklar källa släcker törsten
saftiga gula, röda, blåa bär vederkvicker vandraren

Existensvildmark, där hamnade jag i livets vågor

I den vildmarken
ett lyckligt liv kan på ett ögonblick vända dig ryggen,
ditt liv möter en oönskad, barsk vändning.
Du möter en sjukdom, skilsmässa, motgångar, ofta döden
du står ansikte mot ansikte med ensamhet och tomhet
Framför dig är en annorlunda vildmark, en torr sandöken
Att irra omkring där behövs tid, hopp, rådighet och tålamod
Bli ej nedslagen! I öknens oas får ideligen ett nytt liv sin början!

© Heikki Hellman (111210)





Fri vers av Heikki Hellman
Läst 205 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-12-10 07:44



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Vildmarken är en fin jämförelse med det verkliga livet. Alla hamnar vi vilse däri förr eller senare men förhoppningsvis hittar vi till öknens oas där vi får vila och återhämta oss. Vackert beskrivet!
2011-12-12

  Minkki VIP
Finfint, Heikki! Existensvildmark, ett ord som smakar mycket liv
2011-12-11

  La Magnólia VIP
En underbar vandring i en skön vildmark .. också med trösterika ord som följer med när ökenstormar tar vid ...
2011-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman