Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

16:36. Göra sig en Svullo




Undrar just vart Gud är nu? Är han i Gränna kanske? Köper polkagrisar till barnbarna? Kanske är Han i EU? Vart nu det ligger? Ligger EU i Berlin? Eller är det i Stockholm? Kanske är Gud i konstitutionsutskottet? Får skäll av Gunnar Björk? hut på sig treenigheten! Hut både fader son och ande! Jag tror att Gud kan sväva. Fritt för sig själv. Hovra som det heter när helikoptrar nästan står stilla. För det har jag läst i en tidskrift. Illustrerad vetenskap är en tidskrift. Men det var inte i den. Jag tror att det var i tidningen Vi. Om vi fortfarande finns. Finns vi? På ett bord i ett väntrum nära dig? Inte riktigt lika trist som Ica-kuriren. Inte riktigt lika sträv och stor. Jag undrar vart Gud är just nu? Kanske är han i Västergötland? På en astidig semester? I Skara sommarland med barnbarna. Hovrar över Varnhems kyrka. Drömmer om hårda tag och Birger Jarl. Jag vet vart du är Uffe. Du är naken i fastighetens torkrum. Du är det ibland. Cirka sex gånger om året. Du tycker att det är sensuellt. Ja rent sexuellt för dig på ett alldeles personligt sätt.




Fri vers av ulf olsson
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-02 16:40



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Nejmen ulf - du skriver de mest fantastiska stycken, ju - man blir ju andlöst betagen.
2011-04-02
  > Nästa text
< Föregående

ulf olsson
ulf olsson