Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min gyllene vän var en tax, den var en familjemedlem 13 år.


GYLLENE VÄN

Donna är tax, fyrfota,
tjock som en korv
jag kallar den " steppande knackkorven".

Donnas päls är sträv,
färgtonen är vilt brun,
ögonbrynen skiftar i gult,
skägget och brösthåret gula.

Donnas särintresse är att lättjas i solen
ligga och masa.
Vi mojar oss tillsammans, på gräsmattan,
doftar sommarblommor,
lyssnar på humlor och svalor.
Låt sommarn smeka oss!

Donnas förfäran är regn eller snösslask,
den vägrar lyfta sina tassar,
medan ett snöbad är dess passion
och dess päls försköning.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-04-02 19:18



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Älskade hundar och för alltid/kram
2014-10-06

  Ninananonia VIP
Härlig :)
2011-04-10

  walborg
Så fint att läsa om den härliga gemenskapen med Donna.
Finns Donna kvar?
2011-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman