Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

<3




Om att få en chans till

En dag kommer du

få chansen att göra bot

när jag får en flicka

kan du ha samma betydelse

som mormor hade för mig

Du kommer vara den som

kommer med klokheter

som ger henne egen tid

 

Men jag kommer bli bättre

på att stå ut och möta

min flicka känslomässigt

jag kommer att hjälpa till

att sätta ord 

på oförklarliga känslor

jag kommer hjälpa att

lägga om hennes sår

 

En dag kan du få ha betydelsen

av att vara den trygga famn

som väntar när mamma

är "helt dum i huvudet"

En dag kan du vara den som lär 

henne trix hon kan visa upp

Då är du den som hon kommer

bära med sig livet ut

 

Men jag kommer att respektera 

hennes livsval

och jag kommer glädjas 

när hon känner framgång

och jag kommer lyssna 

vid motgångar

och jag kommer hellre krama

än släta över med mina ord

 

Det ger mig tröst 

att du en dag 

kommer vara viktig igen

Att du kommer ge det

som du inte riktigt

lyckades med till mig

Jag tror din skuld kommer minska

och vår relation blomstra

 

Jag hoppas så innerligt att jag får en flicka




Fri vers av Bevingad
Läst 371 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-04 23:26



Bookmark and Share


  Bevingad
Nej, det har hon inte.
2012-02-12

  cilax VIP
Fint, försonande
Har hon läst dikten?
2011-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Bevingad
Bevingad