Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

16:22. Borderlinare utan gränser




Försök att förstå vännen. Ingenting är heligt längre. Inte ens du. I din härlighet vännen. Du borde ha gått längre. In i din förtvivlan. Ha naglat fast dig vid den. Som igår. Kväll. Nej natt. När du ropade i kraniet. Din skalle vännen. Där det ekade så tomt. Som ett vinterpalats hör du du. Ett alldeles eget. Där fick du irra omkring. Mellan spegelsalarna. Tvingades att se dig själv. Överallt. Under ockupation. Ha ha ha av tyskarna. Det är i Leningrad du är. I en sådan kyla. Under en sådan ockupation. Det är ett sådant vinterpalats av iskalla salar. Frostiga hallar. Detta är ditt huvud igår. Natt. Säg inte kväll säg kanske kanske kanske kanske. Om du vill att jag ska leva sa du. Om du verkligen vill att jag ska leva sa du. Då får du göra något nu sa du. Nu. För annars tar jag tillbaka mitt liv sa du. Och då jävlar tar jag det röt du. Jag tar det och då jävlar tar jag det röt du. Mitt i din skalle. Och i min. Skalle. För det är i den hand jag vilar röt du. Mitt liv i din hand. Så säger jag sa du. Så ber jag sa du. Men snart tar jag tillbaka det röt du. Igen. Jag tar tillbaka det. Tar det. Vrålade du. Och började bli tjatig.




Fri vers av ulf olsson
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-05 16:28



Bookmark and Share


  Malin Ringdahl
Borderlinemänniskor borde skickas till krigszoner. Vi skulle kanske botas, sluta gnälla, berömma varandra på poeter och ägna oss helhjärtat åt PTSD..
2011-04-06

  Catharina Edin VIP
Först: Ursäkta språket.

Jävlar, vad bra!

Och i Leningrad, där är jag ofta, under brinnande krig, och i Stalingrad -
2011-04-05
  > Nästa text
< Föregående

ulf olsson
ulf olsson