Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min Kärlekssvit till Rosa-Cerise Magenta.


KYSSEN




Kör med öppna kort
ser varje nyans
varje skiftning
en prisma där solljuset
bryts och fördelas
sprids på varje medmänniska.

Det finns ingen dold agenda
inget svartsjukt.

I öppenhjärtlighet
sprider du vänlighet
utan uns av mesighet
dumhet
för du vet
vad sveket begär
vad förkastelse är
vad ondskan begär
vad begär begär.

Kyss din vän på kinden
krama och säg att han är
vännen med stort V
din kärlek han förtjänar
just för att du är du.

Ge din kärlek till den trasige
han som är alkoholist
han bär sig dumt åt, jovisst
är det så
men vadå
han har det svårt
och brottas med sina demoner.

Vännerna dina båd man och kvinna
gläds av att se dig
jag vill ge dig
mig
i din famn och vardag
var dag
önskar dela
så vi blir hela
tillsammans.

Du skall vara du
dig
den du är
kalla det andrum
respit
respekt
fri lejd
och du ger
detsamma.

Så kan vi flöda
i Guds strömmar
livsglädje.

Vill kyssa dig: Varmt
djupt och länge
Bara så du vet.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 363 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-06 10:09



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En helt underbar dikt/visa!!!så vacker och vilket superbt flyt!
2011-04-06

  PPQ
vad fin
2011-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar