Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
December 2004


Samförstånd



Kall och våt
efter höstens skurar
står eken
bar och grå
väntar på vinterns vita täcke

Sakta faller snöflingorna
mot sitt bestämda mål
lägger sig tillrätta
i mjuka lager
med minutiös precision
byggs pyramider i miniatyr
millimeter för millimeter
täcks varje gren varje klyka

när sista flingan fallit
och kvällens första stjärna tänts
till fulländning står
min majestätiska ek
insvept i sin glimmande mantel
så bländande vit
vackrare än min barndoms vackraste jular
så har snön med sin täckande materia
synliggjort varje vindling varje bräcklig kvist

Men ingen ser mitt vackra träd
för det finns ingen snö
där jag bor
och du har aldrig varit i Egypten

om vi bara kunde enas
om eken







Fri vers av Regina E
Läst 844 gånger
Publicerad 2005-12-20 11:29



Bookmark and Share


  Luminus
Ännu en fantastisk naturbeskrivning...
Slutet är super!
2006-11-28

  Soessan
Fint skrivet! Verkligen känner hur du förmedlar känslorna! Speciellt med en så vacker Ek. :D
2006-01-27

  rebecca d
den tyckte jag om, ser eken, målande beskrivit. och et slut som lämnar åt fantasin, kittalr..vad var verkligt? Fint språk o format..lämnar en fin känsla
2006-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Regina E

Mina favoriter
kvällssol
tvätterskan