Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allas, javisst är det så!

Vad du skulle saknas om du ej fanns
och då skulle allt stå stilla för oss här
då skulle ju allt svartna bara så där
när du ej längre för oss spred din glans

Blotta tanken att du ska ge din krans
av strålande guld till en annan ny sfär
gör att man blir rädd att det kan gå så där
och man drabbas av ordens mörka dans

Ty ingen kan stråla såsom du kan
och göra livet rasande gott och lätt
det är vi ense om man som kvinna

Bli kvar hos oss med din stråle så grann
var dag sen av glädje vi gråter en skvätt
Oh, Solen fortsätt vinnande brinna














Bunden vers (Sonett) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-12 06:49



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Aldrig har väl så många haft en att tacka för så mycket! Bifalles med allmän acklamation.
Vicken bra sonett! Tänker inte sätta igång och räkna stavelser per rad; orden flyter mjukt och lätt, så som solens strålar en försommardag. Och som det i sonetten ska va, kommer i dess sista rad, ett oväntat aha!
Lev väl
Olof
2011-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt