Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett samtal om döden

Han pratade en stund
om att dö

som om det vore lika förutbestämt
som för en svensk
att någon gång komma
till Gran Canaria
eller till Thailand
eller Sommarland i Skara

fast utan returbiljett då

och med uslare försäkring
för förlorat bagage
än till och med
via Ryan Air


Jag sa väl

att döden knappast lockar mig
och att vi nog tänkt
att stanna hemma
på semestern i år

för det finns mycket att göra
på stugan
och för att hemma är ju
redan vårt paradis

och för att om Gud istället anser
att jag skulle behöva
lite extra värme från brasorna

så nöjer jag mig nog
tills vidare med utegrillen
(som för den delen kremerar kött
på löpande band
så på den punkten
behöver jag heller
ingen hjälp).


Jag sa
att döden inte känns så inne
precis i år

och att just nu
har jag fullt sjå
med att leva

Men tack ändå




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-12 17:31



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
djup grund... ändå säger jag med ett leende tack
2011-04-12

  Magnus A
Ja, visst är döden som en
väldigt illa vald tidpunkt
i livskalendern.
Som om inte livet vore
tillräckligt svårt.
Men det lättar att läsa en
kul och bra text om eländet.
2011-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP