Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vanlig regnig och blöt


Morgon


Anna Blåmåne med sitt slingerväxande hår. Fingrar med påsatta ljuslila naglar och silverblänk föreställande änglar. Satte sig på det blå sätet på tåget in mot stan. Hon doftade starkt av nyduschad badtvål.

En dyr parfym inköpt i New York spred sin doft av hennes närhet och väckte migräntrollen med att oroligt röra sig innanför pannorna på medresenärerna…De särskilt känsliga.

Hennes kamelfärgade jacka i senaste snitt,kort med brett skärp satt som gjuten. En sorglöst blå scharf fick vila runt hennes hals inkommen i tågets ljumma värme, medan hon omsorgsfullt förklarade ett dataproblem på bred kontorsengelska i sin silverglänsande mobil.

Satte sig bekvämare på sätet med korslagda ben i ett par ypperligt snygga jeans som sydda just för henne. De svarta höga stövlarna med sylvassa klackar var utan minsta lerfläck trots den regniga geggan på perrongen

Hon tittade på mig med sina ovala bruna ögon med svepande ögonfransar och såg en aning äcklad ut och snörpte till sin ljuslila Brigitte Bardot mun troligen med lite hjälp av några botox sprutor för att få den riktiga snitsen och tittade istället ut genom pendelfönstret

I mitt fönster såg jag bilden av mitt rufsiga hår. Där luggen hängde stripig och blöt. Mina tråkiga gamla glasögon i en gammal modell. Den röda täckjackan med huva och sin gråa fuskpäls som började likna en död råtta.

Mina blåa gamla jeans var fransiga och satt illa. Idag hade jag slängt på mig mina bekväma gamla gröna regnstövlar fulla av lerfläckar överallt. Sedan jag genat med sittvagnen över den kletiga gräsmattan med en trött och sur Sara som ville vara hemma från dagis, sedan vi vinkat av tvillingarna som cyklade åt ett annat håll till skolan.

Mina naglar som var nerklippta och helt utan nagellack för mitt jobb. Inte ens mina ringar var med idag. Jag kände mig trött efter morgonens turbulens hemmavid. Ful och som nått man släpat fram under någon sten, jämfört med min vackra granne här på tåget.

Min gamla röda mobil ringde.
Älskling gick det bra med ungarna….. Jag är på väg hemåt nu! Jag ringer på lunchen och jag är hemma ikväll!!!! Längtar efter er!

Vad spelade mina lerfläckar för roll!




Fri vers (Fri form) av van Couver
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-14 01:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

van Couver
van Couver