Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förde oss genom himlen till denna plats


Silverfågel


Värmen spred sig genom oss
i det gamla Helikarnossos
Havets lugna bris
Ett bärgat tusenårigt skepp
Bland sin glänsande glasskatt

Sankt Peters Fästning fylld
Av sina stora urnor skrovliga
Ur havets djup bland sand
Minareters höjd över vackra
rödblommande klasar

Den gamla nötta trappan
Där krigare från medelhavets stränder
Försvarat sina liv emot varandra
Nu för våra trötta fötter
Att sakta ta sig fram på





Fri vers av van Couver
Läst 343 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-08 11:58



Bookmark and Share


  Algotezza VIP
Vackra bilder i ord...
2012-10-08
  > Nästa text
< Föregående

van Couver
van Couver