Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur gör man för att slippa längta?

Hur gör man för att slippa längta
för att släcka hoppet
om att någon gång
få någonting som
är bättre än det
här?

Frustration
Allt händer inte nu
Och är det inte jävligt onödigt
att man inte kunde leva hela livet nu?
Dessa pauser och meningslösa
stunder av tristess och
längtan får bara min hjärna att koka över av tankar
som hör hemma någonstans

På radio spelar dem inga sånger
jag inte redan hört
Runt omkring mig finns inga väggar
jag inte redan sett
Ännu en sång med fyra ackord
och ännu en måltid utan efterrätt

Vem kom på detta tillstånd?
För dimman täcker trädtopparna
men du kan väcka mig när det har blivit tvärtom
För jag siktar över dimman men skjuter med en medicinboll som envist kramar marken

Vart går vi efter det här?
Innan gud har ropat bränd
och vi alla går tillbaka till första konen
Har vi då hunnit våga säga någonting?
Om vi har denna tur så är det osäkert ifall någon råkade lyssna

För fyra ackord spelas på radio




Fri vers (Fri form) av Elin Fondén
Läst 470 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-04-14 16:37



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
allt du längtar till, bör du också få
2012-04-03

    Sara L.
Jättefint, verkligen.
2011-04-23

    Skogstroll
Fondén!!!
Überbra:D
2011-04-22

  Herr Funderare
Rätt så enkelt skrivet, svårare att nå....
Lär dig acceptera och älska dig själv och ditt liv som det är.
Då lever du i nuet och kan uppskatta allt omkring dig på ett lättare sätt.
2011-04-14

    Herr Ångest
snyggt! Skriven med eftertanke o stor känsla. den berörde verkligen..
2011-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Elin Fondén
Elin Fondén