Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet på en pinne!

Vintern, då ligger man ännu ide
lugnt och skönt, sen blir det
Vår och grönt och man slår ut
gör sin debut
knoppig hoppar runt
allt känns skönt allt är lönt
allt går ihop, man får ihop
Sommar kommer man är i topp
ut växer en knopp och en till knopp
man leder i sitt lopp, de små ser till en opp
allt känns så bra inte syns något stopp alls
man är så glad växer sträcker på sin hals då kommer
Hösten, men man är fortfarande i lite blom
även om hagen börjar bli lite tom
men man har ju trösten
hösten den kan vara länge
då någon på dörren gläntar
javisst det är ju brittsommaren, som här väntar
och såklart att den sig igen förräntar
och solen skiner gott
nu roar man sig blott
bara att vara
att dagen stående klara
men gör man en böj då kan det bli en fara
men då viftar man till lite bara
och skakar ut en massa frö
för ifall man skulle dö innan
Vintern kommer har man ju hunnit strö
lite av sitt under det, som sen blir vitt
för alla ju vet att det
som göms i snö
det kommer fram
igen när det blir tö!











Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-15 10:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt positiv är din text, man blir glad av den!
2011-04-16

  ULJO
Så går året runt i cirklar och man finner en förnöjsamhet i det. Härligt förmedlat.
2011-04-15

  filosofian
Jättefin dikt med en Härligt glad känsla!
2011-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt