Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappa till inga barn

Pappa till inga barn, ägare av inga hus
Så kan det låta i självdeklarationen.
Stämplade biljetter, utgångna rabattkuponger
hopar sig i tamburen.

Författare till inga ord, talare utan mun.
Så kan det låta i självhävdelsens stund.
Varje tystnad är en hädelse, ett kätteri.
Somnar utan en blund.

Kock utan grytor, tjänare utan herre. (Dessvärre)
Så blir statarnas barn återinsatta i slaveriet.
Piskan viner tyst, inga scoop idag.
Förblir i kätteriet.

Pappa till inga barn, ägare av inga hus.
Pappa till inga barn, ägare av inga hus.




Fri vers av Janjohan
Läst 365 gånger
Publicerad 2005-12-21 11:08



Bookmark and Share


  Saga-Sofia
Gillar strof ett, två och fyra extremt mycket. Negationer kan vara så otroligt träffande. Men trean drar ner helhetsintrycket, stänger den som inte vill läsa in något politiskt ute.

Men jag favoriserar de andra, som sagt ;-)
2005-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan