Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett brev till en annan kärlek

Svedd, trött och vidbränd-

Rödsprängd i blicken har jag sökt fånga din
där de flesta blundar
förläget vänder de sig bort och
tittar ner
men inte särskilt långt -

Inget djup, nej aldrig på tiden
aldrig någonsin!

Man måste kunna ta mark,
falla snyggt när världen välter och
himlarna brinner
flaggande flagor av sot

Jag har önskat dig så länge - Så hårt 
att jag vrängt sig ut och in

Därför smärtar deras illa kastade ord
vassa oslipade, krassa i kanterna 
så ont, utan varsam erfarenhet -
kantiga utan verkligt liv

Men du kan vara dig i dina ord och
på riktigt

Ingen borde tvingas be om ursäkt 
bara för att få vara människa 
helt utan yta som försvar
mot den bannlysta och
förvisade empatin

Det gäller att veta hur man går stark 
mot strömmen -
därute

Du är inte ett barn av vår tid 

Älskade människa!  Tänk att du finns!

 

 




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 334 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-04-16 12:28



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
En stark text, som vågar ställa frågor.

Stycken som lyser lite extra tycker jag är:

"Man måste kunna ta mark,
falla snyggt när världen välter och
himlarna brinner
flaggande flagor av sot"

och


"Ingen borde tvingas be om ursäkt
bara för att få vara människa
helt utan yta som försvar"
2011-04-24

    lärjunge
Du! Kraftverk!!!
2011-04-21

  ULJO
Måste stå upp för att rättvist kunna applådera denna underbara text.
2011-04-18

    Maria Malm
Ingen ska behöva be om ursäkt för att få vara människa, en underbar text, som kryper in under huden och dröjer sig kvar.
2011-04-17

  Epione VIP
Oj det här tycker jag om, känns nära.
Applåder i massor
2011-04-16

  Lena Själsöga Keijser
det du här lyfter fram med dina goda hjärtvingar
är det kärlek är

tack
2011-04-16

  Catharina Edin VIP
Spännande - och vilket kraftfullt innehåll.
2011-04-16

    ej medlem längre
mycket bra
2011-04-16

  Anna*
Underbar text som jag behövde just nu! Sparar och applåderar ♥
2011-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren