Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påskkärringens resa




I påsk ska det pussas
och eggas till tusen.
Borden ska dukas
sa katten till musen.

Sen ska det fröjdas
på Blåkullas höjder.
Avkok ska silas
och kärringa nöjder.

Kvasten är oljad
trimmad ock klar.
Tror minsann festen
jag missat nu har.

Vänder på rutten
och skriker iiiiaaaaoooo!
Ugglan i skogen
han ropar ho hoooo.

Kjorteln den svänger
i rasande fart.
Att festen jag missat
är helt uppenbart.






EM/2011




Fri vers av Madjori
Läst 376 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-25 19:50



Bookmark and Share


  ULJO
Härlig resa mot Blåkulla
2011-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori