Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårar tusen gånger om.

 

 

Alla ord är gamla nu
alla tankar redan tänkta
alla känslor redan kända

Originalitet är något oplanerat
allt vi gör har någon annan redan gjort

Men jag ser inte poängen
med att sitta och be
det gjorde man för tusen år sedan
och det finns ingen mening med det

Mina tårar ska lämna mina ögon
de ska lämna allt
lösas upp
ångas bort
kan man fånga dem?

Låsa in dem i ett litet skrin med lås
smycken kan inte jämföras
med tårarna i mitt skrin.

Jag ska bevara dem
jag ska inte glömma vad de sa till mig
vad de viskade ensliga nätter
tårar gråtna tusen gånger om
miljoner är en underdrift
så jag underdriver lite till

Men ingen minns varför det alltid blir såhär
varför tårarna landar på våra kinder
och varför de aldrig står still

Rörelsen evig.
Vi kapitulerar,
bara för att glömma,
åter igen.




Fri vers av entusiasm
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-19 12:47



Bookmark and Share


  Fru Intighet
Starkt.
Underbart som alltid.

"Låsa in dem i ett litet skrin med lås
smycken kan inte jämföras
med tårarna i mitt skrin."

Gillade det där stycket lite extra mycket!
2011-04-19

  Anna*
Den som sår med tårar ska få skörda med jubel! Fint och tänkvärt skrivet!
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm