Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taizé - världen fick vänta utanför

 

 

Jag skulle vela styra över tid och rum
och flytta mig tillbaka till en tid av frid
en frid som bara du
kunde ge.

Den stora kyrkan gjord av trä
där tysta tio minuter gavs en tre gånger om dan
och allt annat stannade upp.

Älskade Taizé
och Silence park,
där alla är tysta
sitter på bron med dinglande bara ben
låter solljuset skina på

Och Oyak på kvällen
med the chicken dance och galna tyskar,
sånger och circlar,
och vattnet för två cent.

De obekväma sängarna
som knarrade när man låg
i barracker med 11 andra
i stekande sommarsol

Och vattenkrigen med italienarna
och de fruktansvärda toaletterna
och de mysiga munkarna
och broder Fluff
och allt underbart i världen

samlat på ett ställe
i en dal i frankrike
mötte jag dig
Taizé,
en fridlyst tillflyktsplats
där ingen kände dig,
men du kände alla.
och världen fick vänta utanför.




Fri vers av entusiasm
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-19 17:28



Bookmark and Share


  Fru Intighet
Otroligt, starkt!
Åh, bravo!
2011-04-19

  lisa"puzzle"svensson
härlig känsla!
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm