Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en vän

När börjar livet du undrar som ung,
när ska jag börja leva?
När sommarn slog ut och det doftade ljung
i din själ då fanns ingen reva!
Men när börjar livet, du undrar ändå;
när skall jag slutligen visheten nå?
I vilsenhet fortsätter du treva

För när du blir äldre, du tänker som så
att livet var det som passerat
alltjämt medan du i ditt undrande sjå
ditt CV så flitigt kalkerat
ner sådant man borde, och sådant man bör
i meriterande syfte, klarat innan man dör
Vem har originalet dikterat?




Fri vers av Teddan
Läst 254 gånger
Publicerad 2011-04-19 21:23



Bookmark and Share


  JuniSaga
Åh så bra Ted! Jag tänker på John Lennons ord; "Life is what happens to you while you're busy making other plans". Och så har jag en dikt som heter "När börjar livet" fast den har mer med själva miraklet att människor blir till att göra. Denna är en inspiration att leva efter. Tack!
2011-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Teddan
Teddan