Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Clown

Den gråtande clownens sorg
Kan inte någon höra
Dräkten är hans mur, hans borg
Hans sanna jag kan ingen röra

Bakom masken tårar rinner
Dräkten håller kvar hans själ
Barnens skratt och lycka minner
Om en tid då allt var väl

Under akten han känner glädje
Är hans sorg ett minne blott
Men då barnen lämnar tältet
Får han vittna narrens lott

Ingen glädje eller lycka
Finns i världen som är hans
Han kan sminka sig och smycka
Men lyckan låna någonstans




Fri vers av Teddan
Läst 436 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-19 21:28



Bookmark and Share


  ULJO
Härlig text som faller mig i smaken. Med en rimkonst som också tilltalar mig mycket.
2011-04-26

  JuniSaga
Först och främst; välkommen hit! :) Och vad gäller dikten; stark, rörande och nyskapande. Jag gillar!
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Teddan
Teddan