Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kain och Abel

Kain sa till Abel
du är ju helt perfekt
du är ett jävla a-barn
i vit fotsid dräkt

Abel sa till Kain
kamma dig ditt drägg
är du snäll så får du
ett fint gudomligt skägg

Gud sade till Abel
du är min gullegris
ty jämför man med Kain
är du bäst på alla vis

Kain blev då svatsjuk
och sade till sin bror
det är nog bäst jag offrar
en femton sexton kor

Abel sa till Kain
ge Gud blott en banan
för om jag minns helt riktigt
så är vår far vegan

Jävla Gud sa Kain
han får väl stå sitt kast
allt jag kan är jaga
mitt spjut har han gjort vasst

Kain sa till Abel
jag hatar dig ditt våp
detta står beskrivet
som historiens första dråp

Ty Kain dräpte Abel
sin ende käre bror
historiens första mordfall
förrutom några kor

Detta lade grunden
till bibelns femte bud
ty allt styrs utav ödet
och ödet styrs av Gud




Fri vers av Teddan
Läst 290 gånger
Publicerad 2011-04-19 21:25



Bookmark and Share


  Razor Johansson
Jaha, så det är därför femte budet är "du skall icke giva gud fader en banan i offer".

Tack för lektionen och tack för humorn =)
2011-04-20

  JuniSaga
Fyndig, skrattade på flera ställen. Men även tänkvärd med ett budskap. Tack!
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Teddan
Teddan