Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

23:04. Black Eyed Dog (Nick Drake)



Hur gammal kan man bli innan man fyller femtio?
Om man är du? Om du är jag? Det gläfser

en svart hund där ute. Han raspar mot min dörr.
Han vet mitt namn den saten. Vid vilken timme

av livet är man uppfylld? Som den dröm man en gång var?
Ett litet ljust hopp i mammas mage, som blev till det här.

Till det här släpande, svarta blöta köttet. Om nu man
är nån, någon av mig själv ikväll.




Fri vers av ulf olsson
Läst 241 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-19 23:22



Bookmark and Share


  Nanna X
jag har också nyss fyllt 50. jag hamnade på akuten.
2011-04-19

  Nanna X
jag har också nyss fyllt 50. jag hamnade på akuten.
2011-04-19

  Stefan Viljehammar
Nick Drake dog alldeles för ung.
Fint diktat utifrån en av hans sista sånger.
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

ulf olsson
ulf olsson