Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknar er

Saknar er,

ty det som jag förlorade dà jag landade i Frankrike,

det var det som var svenskt inom mig,

ni väckte detta och jag sàg det sköna Sverige,

men dà pratar jag om er och om naturen,

en gàng bodde jag i Norden,

idag i romantikens huvudstad Le Lutèce,

den stad som kallas Paris,

en tanke nu till pàsk,

det som jag vill säga er,

Joyeuses pâques !

Glad pàsk !

Men det räcker ej för att visa min tacksamhet,

fast hemma är här,

Sverige försvinner in i dunklet,

in i det dolda minnet,

sà saktelig...

Jag känner inte längre Sverige,

men jag känner er och det gör mig glad!




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-21 19:03



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Avoir la bonne !
ML
2011-04-21

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Joyeuses pâques !

Glad påsk !

Det önskar jag dig också, och att ha fått träffa dig här gör mig glad! :)
2011-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm