Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Psykiatrins hora






Jag har ångest! skriker jag.
Orden räcker inte till för att beskriva
det jag känner just nu.
Men de säger: "ta en tablett så kommer det bli bra"
Och jag sväljer och låtsas le åt de tomma orden
jag är en hora åt psykiatrin.

Jag viskar att jag vill dö
önskar att någon ska punktera mina lungor
Det kommer ändå inte in nån luft.
De nickar och ler,
pennan som skramlar mot pappret
och ögon som följer mig
för att inget ska hända mig.

Jag säger att det är hopplöst
och de håller med
nickar och ler åt hur jag accepterat min trasiga själ
Och de ger mig lite tabletter och säger
att med dessa magiska piller
kan jag leva som vem som helst
Som har lite ont i själen.

Så jag nickar och öppnar käften
sväljer och ler naivt
För jag är en hora åt psykiatrin.




Fri vers av entusiasm
Läst 274 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-23 00:23



Bookmark and Share


    Yria
Så sant, så sorgligt, så jävla bra!
2011-05-30

  Zelogath
Jag tycker det är synd att det finns människor inom psykiatrin som inte tar detta på allvar
Det är ändå deras arbete
Jag har accepterat att "vanliga" människor inom vården inte riktigt förstår sig på saker och ting
Men psykologer, människor rent generellt inom psykiatrin har detta som jobb att vårda psyket, laga själen
Då blir jag arg.
Ge inte upp hoppet, för det finns bra människor inom psykiatrin också, min vän
2011-04-24

  Fru Intighet
Tabletter funkar inte,
det är bara något man intalar sig själv.

Och du skriver lika vackert som vanligt,
fina du.
2011-04-23
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm