" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 




Naturens omfamnande leende ~ Påskafton 2011

 

Här sitter jag och ser

ut över ljusgrön björkars skira

omgärdande solskimrande

lilla sjön

 

Här sitter jag och blundar för

att den förr av fåglar fyllda lilla sjön

nu ligger lite mer allén'

och de små fåglarna på land, i träden

också färre är, så sägs det 

 

Här sitter jag och ser

ett vackert värdigt vitt

Sångsvanpar vilsamt glida via

spegelblanka vattenytan

bland trädkronor och stammar

som inleder på land och fullföljer

sig ned uti den lilla sjön

formande en tavla, framhävande

naturens symmetri o rytmik

accompagnerad i assymetri o musik, med

fågelkvitter o porlande trädgårdsvattenfall.

 

Jag hör

 

Här sitter jag och känner

ansiktet och kroppen

genomvärmda av morgonsolen

 

Här sitter jag och försöker blunda för

smärtorna som kommer av de som

sargar och vill döda vargen

Här sitter jag och öppnar mina ögon och ser genom tårars blänk

de vänliga som vill ge och få

och smeka och lyfta och värna

 

Här sitter jag

och vår Skapares värme

strömmar och strålar ur björkblad

o vitsippsstig, fåglars näbbar o

påskliljors sång

 

Tar plats och vill åter upp stå

 

Naturens omfamnande leende

skänker lindring

som endast överträffas må

av människors

vänliga sinnen

 

Här sitter jag och ser

genomvärmd av solen

Ännu en stund på Jorden

 

april 2011 EMCA

 

 

 Copyright © 2011 EMCA




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 880 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-04-23 11:49



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Underbar naturlyrik! Du förmedlar din kärlek till natur,djur och människor med din tacksamhet över att få finnas till här på jorden.
2011-05-05

    lärjunge
solen gick upp och vinden drog
eterisk, lugn ett andetag ...

lyckliga Du, som inser att naturen är alla våra sinnens hälsokälla ...

Kan det vara så
att våra sinnen svälter
i staden?
2011-04-28

    ej medlem längre
Grattis! Här sitter du bra!
2011-04-25

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen till denna förnämliga text och bilderna som alltid helt underbara!
2011-04-25

    ej medlem längre
Vackert om din stund på jorden . . .
2011-04-25

  Lena Själsöga Keijser
där sitter du
här sitter du

med kärleksfylld pensel målar du
målar du det du är

vackra hjärtvingar

tack
2011-04-24

    ej medlem längre
Mycket vacker med pensel i hand målar du naturlyrik!


/Ann
2011-04-24

    ADI Nehlin
fin bild du målar upp...vackert
2011-04-24

    tramp
du målar ett vackert påsk ägg landskap med naturens färger där färgbyttan är ord vackra ord.

applåder
2011-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)