Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad Påsken Har Lärt Mig

~*~

Att det tar hela påskens dagar att fira påskafton för mig
precis som vid julen för prick fyra månader sen
att smörgåsen med lax, sås och ägg

äts när aptiten finns där

att dansbanan i början av Black Jack filmen inte finns där 
även om man åker ner dit till platsen för högsommarfesten
är det inte 1990, för det går inte att åka tillbaks i tiden

mer än i filmer

att jag ändå sett det mesta av Danny DeVitos filmer
jag som tycker jag ligger efter med allting även tiden
även det jag gillar som jag ligger före med alltid

som jag är ikapp med när då blir till ett nu

~*~

att det fanns krämpor då och det finns krämpor nu
att det fanns glädje då och glädje nu

att den röda lilla grannkatten, en av tre
hälsade på igår

precis som förr de svarta två

en känsla som att slippa dela ensam en forna påsktiders fruktskål

LPWJ 24/04/11




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 579 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-24 07:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
när då blir till ett nu . . .
fint grundtema i denna text
2011-04-24
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP