Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

 

och (nu)

stilla stilla –

tårar / för min himlafärd

 





vårfloder (offeranoder)

 

(…)

 

       vi (sover)

i brinnande / flygplan

             (lär oss)

          d  ö  –

på kommando, gå

      upp i rök

- en vecka senare / på sjukhuset

         (det är om oss igen)

   älskling din idiot:

det är alltid om oss.

 

        kvävda skrik, tysta

a n d e t a g   /   s i m t a g

                i din själ (namnet)

  jag tappade – mitt namn

på botten av bassängen –

             flyktiga (plötsliga)

        å r s r i n g a r ;

  en krusning

        av glömska –

 

stillhet, sedan stillhet

           din tigande

likgiltighet, ditt vatten

   (lägger sig)

till ro, i glömska, i sömn

- någonstans, kanske (någonstans / någongång)

        bärgas hon som drunknat

  (drömmen som förlist)

 

älskling, älskade älskade (älskling)
                     inom mig finns

 en död vinkel, kollapsen (olustkänslan –)

        p å t a g l i g ,   d r ö j e r   k v a r

   likt en hägring (fläckar av solljus)

                    på ögonlockens

          i   n   s   i   d   a  :

 

    hemsökt av minnen, fastbrända.

 

 

 

 

 

silverdroppar, en svalkande välkommen

   g  l   ö   m   s   k   a  ;

              en sötaktig smak

          av gammalt –

   (självbedrägeri på repeat)

 

 

 

 

 

jag; fågelfångaren

       (sorgesångaren) –

 

med en röst som inte är röst

                       formar hon

         ord som inte är ord –

 

fjärilars tårar, dödsballader (trygghetssjälvmord)

       kalla händer / under ytan bryter ytan

                k r o s s a r –

         fågelfingrar, spretande

   slutet (är nära nu / vi)

              d   r   u   n   k   n   a   r

         jag och hon / du trodde var

                           (jag) –

 

        vi som delat

  skinn och en meningslös

 

 

             flykt över tunn is.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Psykhe128
Läst 236 gånger
Publicerad 2011-04-24 23:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Psykhe128
Psykhe128