Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som om dina andetag en gång inte varit mina, mamma

Naken. Stilla.
Andetagen alldeles ytliga,
försiktigt för att inte störa dig, mamma.

Jag är sårbar som bara den kan vara
som är i behov av en famn.
Din imaginära kärlek, mamma.
Den som skulle funnits där,
från början.

Du tänkte
"livet är inte tillräckligt"
och sade
"Frida. Du är bräcklig
Ändra på dig,
anpassa dig.

Det är det här livet vi lever.

Vi går på lina och vi klagar endast inuti.
Vi är starka, min dotter, skärp dig.
Ändra på dig,
anpassa dig."

Du ser på mina tårar med äcklad min.
Säger att din dotter minsann inte har några svagheter.
Din dotter är inte sjuk,
din dotter är en krigarprinsessa,

hon klarar allt.

Var är din dotter, mamma?
Låt mig få träffa henne,
människan vars avbild jag försökt projicera på mig.
Men misslyckats.

Jag balanserar på linan för din skull mamma,
högt över taken.
Jag försöker signalera till dig,
vilket skådespel jag spelar,
för dig mamma, kolla vad jag klarar.
Se vad jag gör

för att skönja kärlek under dina tunga ögonlock,
då du ser på mig,

högt där uppe

När jag faller.









Fri vers av Gråsparven
Läst 389 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-04-27 22:28



Bookmark and Share


    eva m h
Ett hissnande slut på denna känslomässiga balansgång
2011-04-29

  Carola Bouvin
Så stark text, mycket berörande!
2011-04-29

    ej medlem längre
Berörd! Starka ord behandlade på ett underbart vis.
2011-04-27

  Fredric
Puh, jag blir mållös över att läsa denna alldeles målande text. En tragisk berättelse som du skildrar med en vass penna med det svartaste av bläck! respekt!
2011-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Gråsparven
Gråsparven