Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
The last supper - Jesus Christ Superstar : http://www.youtube.com/watch?v=tjeZOeNFrrE&feature=related


Judas

Judas

en enkel man som blev syndabocken,
en man som ville väl,
en som trodde pà att hjälpa folket,
men bilden av honom är fruktansvärd.

Och ni vill att jag ska tro pà Guds ord ?

Men ni Guds barn som hädar genom att förbanna oliktänkande,
fràgan är verkligen uppenbar;

Vem är det som följer Guds bud?

Ni som kränker de andra därför att de inte följer Bibeln,
med skygglappar som en häst,
ni borde inse att Gud älskar oss,
det är inte genom hat som ni nàr ut med Guds kärleksbudskap.

Judas, den man som fascinerade mig,
den man som jag finner är missförstàdd genom historien.

De tàrar som rann över hans kinder var äkta,
även om dessa ord kan vara svàra att förstà,
men oroa er inte för Guds kärlek,
ty hans kärlek är där,
fast jag tvivlar pà att ni förstàr vad det handlar om.

Nej, Judas Iskariot spelade en viktig roll,
hans förräderi var nödvändigt,
men ville han verkligen förràda Jesus?

-----------------------------------------------

Everything's alright, try not to get worried...

http://www.youtube.com/watch?v=VTQp7MER_vo&feature=related




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 397 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-29 18:16



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Vad menar du, natt något får gott, gott, gått? Nej, bara sidåvarande funderande så smått. Lite för nfon obehn för att funka för mig.
2011-04-30

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
... och musicalen, som du har länkar till, är verkligen underbart gjord, med mkt fin musik o fantastiska texter, filmen har jag sett många gånger o hade ynnesten att få se en liveuppsättning i Gbg för ngt år sedan!
2011-04-30

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
En mycket intressant text, med engagemang och tankeväckande frågor, i en anda som vittnar om rikt intresse o empati för människor, hos skriftaren.
2011-04-30

  Marja-Liisa Koski VIP
Maria cher!
Je pense comme vou!!
Merci!

Le bouddhisme dit :
Pas punir.
Pas juger.
Pas d'idées préconçues.
ML
2011-04-29

  Amina
jcs! lyssnade på den bara här om dagen. så himla bra. bra text helt klart!
2011-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm