Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vackraste

Det är vackert när löven faller
och lägger sig att vila
Som ett konstverk på marken
visar sig färgerna då

Det är vackert när flingor svävar
som stjärnor genom natten
Likt ett täcke får naturen
lägga sig till sömns en liten stund

Det är vackert när kärleken sitter
på en bänk vid havets strand
När läpparna möts i en kyss
i en förening med månljusets iver

Det är vackert när skymningen faller
och möter vågornas svall
När horisonten står där i ensamhet
och ger sin kärlek till världen

Det är vackert när solstrålar ler
i sin vandring på björkens grenar
När de ljusgröna bladen spirar
på sin väg genom årstidens gång

Det är vackert när knoppar brister
och körsbärsträden blommar
Kanhända att det gör ont
men det måste kärleken vara värd

Det är vackert när droppar faller
fyllda med livets energi
Rinner med glädje mot rutan
men torkar i solstrålens glans

Det är vackert när älvorna dansar
på lättklädda sommarängar
som ett slag mot skymningens ljus
visar sig det vackraste då




Fri vers av ULJO
Läst 333 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-05-02 13:10



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
du skriver återigen levande, man blir berörd. vackert är det vad det är
2011-05-05

  anits VIP
En vackert målande dikt.....
2011-05-03

    ej medlem längre
Det är smittsamt vackert att läsa denna dikt, skönheten börjar genast blomma i mitt fönster
2011-05-02

    Tea Alex
Skönhet finns kring varje hörn.

:)
2011-05-02

    ej medlem längre
Vacker!
2011-05-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO