Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåklockans tid

Spela för mig klocka
där vid vägens kant
sprid din vackra ton
så ärligt och så sant

Kärleken ska klinga
över stad och land
ge av din förförelse
till en öppen hand

Blåklocka på ängen
sjung och sprid din sång
sommaren är kort
men kärleken är lång

Dansa som en älva
vid skymningens tid
trygghetens vindar
sprider glatt din frid

Du vandrare på vägen
när trötthet du känner
kan klockorna så sköna
bli dina bästa vänner

Ni brudpar i världen
en blombukett ni får
med ljusblåa klockor
den varar många år

Du lilla sköra klocka
jag tar dig till min vas
där flödar din kärlek
och för mig till extas

Blåklocka du sjunger
blott en liten stund
snart blir det vinter
då får du din blund




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1038 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-05-03 13:14



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
vad vackert du skriver, man kan se blåklockan framför sig, du beskriver levande. Mycket bra.
2011-05-05

    Bodil Sandberg
Underbart ULJO så fint om blåklockans tid jag älskar blåklockor fanns många fler när man var liten känns det som överallt vajade dom på alla gärden...så vackra!!...du är strålande skicklig applåderar förtjust!!
2011-05-04

  anits VIP
Mycket fint skrivna rader
till den vackra blåklockan
2011-05-04

  Eva Helene VIP
Så fint till den lilla blå skönheten!
2011-05-03

  Lena K Nilsson VIP
Mycket vackra rader till blåklockan!
2011-05-03

    ej medlem längre
Så fint, jag älskar blåklockor och de är absolut värda denna dikt!
2011-05-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
I Småland i
Bohuslän i
Östergötland
har jag plockat
stora blåklockor
av dem kan jag
aldrig få nog. Din
dikt fick mig att
tänka på BLÅTT
igen... Tack för
att Du berättade
så fint om blåklockor!
2011-05-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO